BASES DE LA NATUROPATIA

La naturopatia es basa en la prevenció i curació de malalties mitjançant pràctiques alternatives i naturals que tenen com a objectiu millorar la salut i el benestar físic, emocional i mental. La filosofia del naturisme posa en pràctica hàbits saludables i un estil de vida en consonància amb la natura: hàbits d’alimentació saludable, exercici físic, ser conscient i conseqüent amb els pensaments i les emocions que vivim dia a dia… Concep la persona com a part activa del seu estat de salut.

La naturopatia engloba diverses teràpies com la fitoteràpia, reflexologia podal, massatges terapèutics, acupuntura, osteopatia, kinesiologia, iriodologia…

LA NATUROPATIA BASADA EN LA MEDICINA ORIENTAL

La medicina oriental xinesa es basa en 5 elements que són: aigua, fusta, foc, terra i metall. Aquests elements es relacionen amb òrgans interns, emocions, colors, sabors i altres aspectes del cos i la vida.

Pel nostre cos hi circula energia per uns canals que s’anomenen meridians, relacionats amb els 5 elements. Recorren tot el cos, externament i interna. Quan el fluxe energètic es bloqueja comencen les alteracions de salut.

Què pot tallar la fluïdesa energètica?
Si parlem en un sentit emocional ens hi trobem les pors, els dubtes, la ràbia, la frustració, l’angoixa, tristesa, culpabilitat, autoexigència, etc.

També, pel mateix motiu, s’altera la postura i comencen algunes somatitzacions emocionals cap al cos físic.

Com arriba la somatització?

Un cop començat aquest procés, els nostres músculs es tensen, s’endureixen, es contrauen, i sentim dolor. Depenent del tipus d’emoció desagradable que sentim, s’altera una part o diverses parts del nostre cos provocant desequilibris en el funcionament vital.  Observant el què passa i com passa, en farem la lectura que ens ajudarà a fer un diagnòstic més acurat.

Quan aquest procés no es frena, comencen a teixir-se les cuirasses, sorgeixen les posicions incorrectes corporals de defensa amb l’exterior i diverses dolències derivades d’una causa concreta que ha tingut el seu origen en un primer pensament.
Com una bola de neu que cau muntanya avall, com més rodola, més capes té; i com més baixa, més grossa serà. Nosaltres també anem acumulant capes emocionals segons la durada del procés mentre no aconseguim posar-hi remei.

La nostra postura hauria de ser erecta, harmònica i relaxada quan estem “en equilibri”.

Fem un experiment: posem-nos davant d’un mirall, i encorvem l’esquena cap endavant i avall, ensorrant una mica el pit, automàticament s’arquegen les cervicals cap a munt,  pugen les espatlles, tiben una mica les lumbars, i potser una mica els genolls.

Observeu: què fa mal?, quins músculs tiben?, com ens sentim?  Potser angoixats? Potser tristos?, fixeu-vos-hi bé.
Doncs a grans trets i amb aquest exemple he volgut explicar que “el cos és la llar de les nostres emocions”.

QUÈ TREBALLA EL MÈTODE KILFING?

Es treballa el cos físic i la reestructuració postural mitjançant el massatge. A més a més, podem arribar als bolquejos emocionals i mentals. Les inseguretats, frustracions, ràbies contingudes, pors… poden veure’s reflectides al nostre cos i en la circulació d’energia.

Quan hi ha un bloqueig en la lliure circulació energètica dels meridians, el cos reacciona: els músculs del nostre cos es tensen i van formant contractures musculars que poden ser doloroses. Aquestes contractures acaben alterant i modificant la nostra postura natural convertint-se en una postura errònia, que si no es corregeix, cada vegada estarà més accentuada i pot afectar al nostre estat d’ànim.

Ja sigui per motius físics, emocionals o mentals, tot és un engranatge perfecte en el qual si una peça falla, tot el cos se’n ressent.

En conclusió, el mètode Kilfing observa el cos (bloquejos, contractures i dolor), busca trobar l’origen del problema i es treballa a través de diferents tècniques de massatge.

Kilfing és un mètode energètic, pràctic i intuitiu.

Deixa un comentari